Voor een zeer geïnteresseerd publiek in het zaaltje van Geniet aan de Amstel presenteerde de Uithoornse schrijfster Ineke Siegers haar corona-trilogie, een dagboek over maatregelen, paniek, gezondheidszorg enz. En wat dat allemaal voor gevolgen had voor onze samenleving. Om de herinneringen wat op te frissen begon interviewer Peter Borghaerts met televisiebeelden van de stilte die ons tijdens de lockdown van maart 2020 omringde. Die misten hun uitwerking niet.
We kwamen veel te weten over de schrijfster: hoe zij ooit was gaan schrijven, waarom zij nou juist een corona-dagboek was gaan bijhouden (‘Ja, je mocht niks, dus dan maar een dagboek om de dag te vullen’.), en haar grote maatschappelijke betrokkenheid.

                         

Tijdens de presentatie konden mensen vragen stellen. Veel was er alweer vergeten en veel werd er weer opgerakeld. Het resulteerde in een gezellige avond. Ineke op haar facebookpagina: er was zelfs een vriendin die later verbaasd zei: “Ik heb dingen gehoord die ik nog helemaal niet van je wist.”

Inekes vriend Frenk van Meeteren had voor de gelegenheid zijn gitaar meegenomen, waarmee hij Ineke begeleidde toen zij een stukje uit het dagboek melodieus voorlas.

Ter afsluiting van de avond las Ineke de epiloog van deel drie voor. Kenmerkend daaruit: “Wetenschappelijk is het allemaal niet, maar juist de beleving van de pandemie in het leven van de ‘gewone’ mens te beschrijven, dat was de bedoeling.(…) Het was dan ook een in alle opzichten buitengewoon boeiend proces, waar ik veel van heb geleerd en wat ik met liefde heb gedeeld!”

Ineke had trouwens nog een verrassing in petto: zij blijkt eerder al een bundel met fabeltjes te hebben uitgegeven: Het Groene Woudbos.