Over ons

Onze visie:
“Zelf een wereld creëren, in een tekst, een lied, gedicht of tekening, geeft een heerlijk gevoel van onbeperkte vrijheid. Je bepaalt elk detail zelf. Het is mooi als iedereen dat kan ervaren!”

Ben Voorend ontdekte al vroeg hoe leuk schrijven is en wil om die reden anderen ook enthousiast maken voor schrijven. Hij is in 2017 gestart met het Nederlands Blog Initiatief, waar (nog niet begonnen en beginnende) schrijvers aangemoedigd worden hun stukjes te publiceren voor een groter publiek dan de eigen facebookvolgers (www.hetnederlandsbloginitiatief.nl ). In 2019 richtte hij het Schrijverscafé Uithoorn op, waar deelnemers elkaars (huis)werk bespreken om van elkaar te leren. Het schrijverscafé ging op in het Boek- en SchrijfPlatform dat hij samen met de Uithoornse thrillerschrijfster Ilona van Hilst in 2021 oprichtte.
Ben was medeorganisator van de Verkiezing Dorpsdichter Uithoorn, heeft enkele boekjes gepubliceerd en werkt momenteel als freelance bureauredacteur.

Jeroen Brink is iemand die van jongs af aan al graag leest en deze interesse altijd vast gehouden heeft. Met name de wat ‘zwaardere’ boeken en non-fictie. Hiernaast schrijft hij zelf wel eens gedichten, al is dit meer tussen de bedrijven door.

Sinds de oprichting van het BSPU is Jeroen naar diverse activiteiten geweest en zoals dat dan soms gaat met enthousiaste mensen heeft hij besloten om niet alleen vanaf de zijlijn een bijdrage te leveren. Hij draagt bij aan de invulling van de Forumtafels.

Amanda ten Cate is een gedreven stimulator van dichtevenementen in de regio en mede-coördinator van de Verkiezing Dorpsdichter Uithoorn. Samen met Peter Borghaerts biedt zij eens per maand lokale dichters de gelegenheid hun gedichten voor te dragen voor publiek.

Peter Borghaerts werd in 2022 gekozen tot dorpsdichter van Uithoorn. ‘Schilderen met woorden’ is zijn passie, die hij overbrengt op de dichtavonden in de bieb Uithoorn. Peter is er groot voorstander van om jongeren te betrekken bij dichten. Hij zit dan ook vol plannen voor rap- en spoken word-sessies bijvoorbeeld.

Aankomende activiteiten

BSPU bedankt zijn sponsors!