Over ons

Onze visie:
“Zelf een wereld creëren, in een tekst, een lied, gedicht of tekening, geeft een heerlijk gevoel van onbeperkte vrijheid. Je bepaalt elk detail zelf. Het is mooi als iedereen dat kan ervaren!”

Ilona van Hilst en Ben Voorend

De initiatiefnemers:

Ben Voorend ontdekte al vroeg hoe leuk schrijven is en wil om die reden anderen ook enthousiast maken voor schrijven. Hij is in 2017 gestart met het Nederlands Blog Initiatief, waar (nog niet begonnen en beginnende) schrijvers aangemoedigd worden hun stukjes te publiceren (www.hetnederlandsbloginitiatief.nl ) en in 2019 richtte hij het Schrijverscafé Uithoorn op dat vanwege de coronacrisis helaas slechts vijf keer bijeen heeft kunnen komen. Wanneer de situatie het toelaat worden er weer bijeenkomsten georganiseerd en kunnen deelnemers elkaars werk bespreken om van elkaar te leren. Ben was medeorganisator van de Verkiezing Dorpsdichter Uithoorn.

Ben heeft enkele boekjes binnen de familiekring gepubliceerd en werkt momenteel als freelance bureauredacteur.

Ilona van Hilst wil lezen en schrijven aanmoedigen, omdat het je zinnen verzet, en om ieders kennis te vergroten. Schrijven kan ook nog eens prettig therapeutisch zijn.
Ilona is schrijver sinds 2016 en heeft vier thrillers én een kinderboek geschreven. Haar boeken De uitweg (2020)  en Oogvocht (2019) zijn uitgebracht door uitgeverij Batavia Publishers. Daarnaast doet ze meerdere projecten, zoals redactiewerk en heeft ze in opdracht een prozabundel samengesteld voor een slechtziende dame. Ook was ze betrokken bij een goededoelenstichting, waarvoor ze een bijdrage leverde aan een boek voor ouderen. Ze zit op social media en heeft een website voor haar boekenactiviteiten (www.ilonavandaag.wordpress.com).

Momenteel bestaat ons kernteam uit de volgende personen.

Conny Vos
 heeft meer dan vijfentwintig jaar als journaliste voor het Witte Weekblad gewerkt. Ze schrijft recensies voor haar blog Hemelse boeken en is daarmee actief op sociale media. Schrijven en lezen zijn haar grootste hobby’s.
Conny zal het team Boekpresentaties vertegenwoordigen.

Paul Snijders  voltooide een academische studie Slavische taal- en letterkunde die nadien zowel zijn privé-, zakelijke als artistieke levensroute heeft bepaald. Hij is de auteur van een Bildungsroman (2019) en van een bundel korte verhalen (2020). Paul leest met voorrang literaire romans.
Paul zal het team Forumtafel vertegenwoordigen.

Amanda ten Cate hebben wij bereid gevonden om het team Dichtershoek vorm te gaan geven. Zij is een gedreven stimulator van dichtevenementen in de regio en mede-coördinator van de Verkiezing Dorpsdichter Uithoorn.

Ilse van Leeuwen zit in onze denktank in teamvergaderingen. Ook staat ze klaar om in te vallen als dat nodig is. Ze is bezig met het schrijven van een boek.

Verder verheugen wij ons op de ondersteuning van nog meer vrijwilligers die zich net zoals het kernteam graag met enthousiasme inzetten en een rol vervullen binnen de organisatie van het Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn. Iedereen kan zich aanmelden om ons te helpen bij activiteiten (neem daartoe contact op met Ben Voorend).