Jetty Dijkema

Het thema deze Open Voordachtavond was ‘lentekriebels’, hoe kon het ook anders in de ‘Week van de lentekriebels’. Bijna alle deelnemers hadden zich op dit thema voorbereid. Naast een achttal live voordrachten konden de aanwezigen ook nog genieten van twee video-inzendingen. Vóór Peter Borghaerts het podium vrijgaf voor de dichters en een enkele schrijver van korte verhalen, stonden we allen even stil bij het overlijden deze week van de unieke woordkunstenaar Wim de Bie: we genoten van de sketch van de leraar Duits over ontluikende bloemenpracht in de lente. Hierna konden we genieten van bijdragen van Jetty Dijkema, Martine, Tineke Beuse, Nikki Verhoeven, Amanda ten Cate, Laura Bakker, Henk Op ’t Einde (video), Marcel Harting (video), Chris Treffers, Ben Voorend en Peter Borghaerts.

Van de meeste deelnemers zijn bijdragen te vinden in het boek Ontmoetingen in poëzie en proza, samengesteld door Iris Soerel t.g.v. Uithoorn 200 jaar (2020). Het boek is nog verkrijgbaar (even een mailtje sturen) en kost € 17,50. De gehele opbrengst komt ten goede aan de voedselbank. Zeer de moeite waard. Onze gemeente kent erg veel schrijvers die iets te zeggen hebben, weten wij inmiddels. Wij hopen met onze laagdrempelige open voordrachtavonden ook die schrijvers over de grens te trekken, die wel zouden willen voordragen of performen, maar nog niet goed durven. Laat deze quote je overtuigen:

“Intiem en veilig voelt het hier aan”, aldus een van de bezoekers aan de Open Voordrachtavond. Een groot compliment, vinden wij. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Peter Borghaerts, de leider van de avond via schilderenmetwoorden@gmail.com

Bijgaand wat beeldmateriaal om een indruk te geven van deze bijzondere avonden in Geniet aan de Amstel, Marktplein 2A, Uithoorn.