Activiteiten van het BSPU zijn er o.a. op gericht om lokale auteurs in de belangstelling te plaatsen. Ook aangrenzende gemeenten vallen onder het interessegebied.

Het Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn (BSPU) zoekt voor leuke, nieuw te ondernemen activiteiten contact met schrijvers en dichters uit de gemeente Uithoorn en directe omgeving. Vele zijn er al bij ons bekend, maar wij zijn specifiek op zoek naar beginnende schrijvers/dichters die de eerste regels op papier hebben gekregen, op het punt staan te gaan publiceren of al in eigen beheer hebben uitgegeven en dus alle publiciteit kunnen gebruiken om aan de weg te timmeren.

Tegelijkertijd zijn wij op zoek naar mensen die hun enthousiasme voor hun favoriete schrijver/dichter met anderen willen delen. Wij staan open voor alle suggesties en zullen samen met u een leuk programma opzetten.

Concreet zoeken wij hulp bij

  • De boekenkraam op de Cultuurmarkt op 1 juli vóór de bibliotheek.
  • De organisatie van een boekenmarkt i.s.m. de bibliotheek.
  • Forumleden voor de Forumtafel; een vast forum gaat in discussie met een lokale of regionale bekendheid of schrijver over actuele maatschappelijke onderwerpen.
  • Het vullen van de nieuwe pagina ‘Uitgelicht’ op de website; hier worden lokale auteurs nader voorgesteld.
  • Het mede-organiseren en vormgeven van een eigen afdeling ‘lokale schrijvers Uithoorn’ in de bibliotheek.

Geïnteresseerd in onze activiteiten? Of wilt u graag meedenken of meedoen? Vraag dan meer informatie of meld u aan voor hand-en-spandiensten bij het Boek- en SchrijfPlatform Uithoorn via info@bspu.nl

Want elkaar inspireren is leuk!