Wederom een heerlijke en inspirerende avond met gedichten,  verhalen en vooral ook interessante gesprekken met elkaar over wat de pennenroerselen zoal teweeg brachten. De intimiteit van het zaaltje van Geniet aan de Amstel nodigt daar ook toe uit en daar zijn we erg blij mee. Deze avond werden we verrast door Iris Soerel, die ons in de aanloop naar Keti koti, trakteerde op een indrukwekkend verhaal over haar overgrootmoeders, oma’s en haar eigen moeder. Allemaal sterke vrouwen en zij is trots op hen. Voor de gelegenheid had Iris zich gehuld in een prachtig Surinaams koto (gewaad), gemaakt door haar moeder en met een originele angisa op haar hoofd. In de jaren zestig van de vorige eeuw trok Iris met haar moeder, zusjes, nichtjes en tantes door heel Nederland om trots hun prachtige klederdracht te tonen en uitleg te geven over de boodschappen die kleding en hoofddeksels vroeger gaven.

Op de Cultuurmarkt van zaterdag 1 juli a.s. organiseert Iris nu zelf een bescheiden show van traditionele klederdrachten. Die show is van 15.50 – 16.10 uur op podium 2 (t.o.) Geniet aan de Amstel, Marktplein 2a.

 

Het team van BSPU gaat nu met zomerreces en start in september weer met een nieuw programma. Houd kranten en social media in de gaten!