De organisatoren hadden er goede hoop op. De hele week waren de weersvooruitzichten eensluidend: regenachtig in de ochtend en overwegend droog met opklaringen in de middag. En zo geschiedde.
Helaas kwam de markt daardoor slechts langzaam op gang, maar toen het weer ging meewerken was er toch nog veel belangstelling en kon iedereen tevreden zijn.

De kraam van het BSPU met Uithoornse auteurs had over belangstelling niet te klagen. Joeri Veul (Hoofdgerechten) en Chris Treffers (Tattooverhalen) stonden de eerste twee uren belangstellenden te woord over hun boeken. Zij werden afgewisseld door Jaap Kranenborg (De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde), Monica Haak (De pijn die wij verbergen en Voor verdriet heeft niemand tijd) en Cindy Pieterse (Het weigevoel). Ilse van Leeuwen (De groeibelofte) en Ties de Bresser (De dans van angst en verlangen; in transitie) sloten de rij.

Er wordt veel geschreven in Uithoorn; gepubliceerd trouwens ook. Maar niet alle boeken zijn even makkelijk te verkrijgen. En niet alle boeken zijn via de reguliere bibliotheekkanalen te lenen. Het BSPU evenwel is bezig, in samenwerking met de bibliotheek Uithoorn, op de locatie Marktplein 65 een eigen kast in te richten met lokale auteurs! Deze boeken zijn te lenen via een parallel uitleensysteem buiten de gewone bibliotheekregistratie om. Wel moet je een gewone bibliotheekpas hebben, zodat wij de uitgeleende boeken eventueel kunnen traceren. Wij hopen in september de Uithoornse Boekenkast te kunnen presenteren.