Yvonne van der Veldt schrijft al jaren dagelijks, zowel privé als zakelijk. In haar werk als re-integratiecoach doet ze verslaglegging van de coaching gesprekken en als projectmanager schrijft ze projectplannen, projectverslagen en veel verschillende rapporten en beleidsstukken.
In 2018 heeft ze bijgedragen aan het uitgeven van de dichtersbundel “Als ik het niet zeggen kan” van Jos Eveleens, na een hersenbloeding lijdend aan Afasie. En één van haar privé-schrijfsels is opgenomen in de Gedachtenbundel ‘Herdenking’ 4 mei 2024.
Het schrijven van de persoonlijke biografie is een vast onderdeel van haar re-integratiebegeleiding. Als vrijwilliger van de BSPU wil zij graag mensen helpen om óók hun levensverhaal op papier te zetten.

‘In januari 2024 maakt ik kennis met de BSPU en was direct verrast door de manier waarop de deelnemers uitgedaagd werden om hun creativiteit op papier te zetten. In de mooie ambiance van de bibliotheek, zittend aan de grote tafel, hebben we met andere schrijvers iedere keer mooie avonden waarin we onze creatieve hersenspinsels op papier zetten.

Mijn passie is het levensverhaal. Het schrijven van de biografie is een vast onderdeel van mijn re-integratiebegeleiding en ik zie iedere keer weer dat dit mensen zó goed doet. Als vrijwilliger wil ik graag mensen helpen om een leuke, creatieve schrijfstijl te ontwikkelen waarmee hun levensverhaal ook echt hun éigen verhaal wordt.’