LEEGTE – ILONA VAN HILST vanaf 1 december in de boekhandel

Een zwoele zomermiddag in Zweden. Het gezin van kunsthandelaar Diego Garcia heeft samen met een andere Nederlandse familie een oud vakantiehuis gehuurd. Niets staat een heerlijk verblijf in de weg, tot al snel na aankomst Diego’s 11-jarige dochtertje Sofia spoorloos in het bos verdwijnt. Samen met de huiseigenaar kammen de twee gezinnen de omgeving uit, de politie wordt ingeschakeld, maar de uitgestrektheid van het gebied bemoeilijkt het rechercheonderzoek. Weken verstrijken en de paniek groeit: wat is er met Sofia gebeurd?

Zes jaar later, op precies dezelfde dag van Sofia’s verdwijning, verlaat Mariska Spencer, de moeder van het andere gezin, in verwarde toestand haar huis. Net zo onverwachts en ook zonder enig spoor achter te laten. Haar man Patrick heeft geen vertrouwen in de politie en gaat zelf op onderzoek uit. Wat hij vervolgens ontdekt, overtreft zijn ergste vermoedens.

Ilona van Hilst (1961) debuteerde in 2019 met Oogvocht, een jaar later gevolgd door De uitwegLeegte is haar derde thriller waarin opnieuw haar voorliefde voor reizen naar voren treedt.