Zijn boek ‘De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde’ presenteerde Jaap Kranenborg in het kleine zaaltje van de buurthuis De Kuyper in Uithoorn. Dat was helemaal in het begin van corona. De angst zat er goed in bij de mensen en de opkomst was navenant bescheiden.

Niettemin werd het boek een succes en Jaap begon aan zijn tweede boek. ‘Onder gepensioneerden’ verscheen 5 oktober. Jaap voert hierin twaalf gepensioneerden op die gezamenlijk iets willen ondernemen, maar ieder zo hun eigen issues hebben. Het is geen vervolg op ‘De ontgroening van een eerstejaars gepensioneerde’, maar speelt zich wel af in dezelfde levensfase van de personages. De presentatie vond plaats op 23 november bij boekhandel Venstra in Amstelveen, een toepasselijke en grotere locatie. De opkomst was groot, wel een man of 60-70, onder wie ook enkele Uithoornaars. Het interview verliep soepel. Jaap praatte honderduit en met veel humor. Die humor hoorden we ook terug in de stukjes die hij ter plekke voorlas.

‘Onder gepensioneerden’ kost € 22,99 en is te verkrijgen in de boekhandel en via de internetshops.

Duo-signeersessie bij Bruna Amstelplein: Jaap Kranenborg en Ilona van Hilst

Een gesigneerd exemplaar van ‘Onder gepensioneerden’ is verkrijgbaar op 9 december van 14.00 – 16.00 uur bij Bruna Amstelplein.
Tegelijkertijd signeert Ilona van Hilst er haar nieuwe thriller ‘Leegte’, die per 1 december in de boekhandel verkrijgbaar is.

Ben Voorend