Boekpresentatie in Uithoorn
Op woensdagavond 15 mei zal Winston zijn boek presenteren en uw vragen beantwoorden in Uithoorn.
Locatie: Geniet aan de Amstel
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
aanmelden via info@bspu.nl

Subtitel
Hoe ga je verder nadat je gediagnosticeerd wordt met MS?

“Mentaal ben ik te sterk voor MS. Misschien win ik de strijd nooit, maar ik ga hem ook zeker niet zomaar verliezen.”

Toen Winston Steven Carrilho uit Uithoorn in 2006 de diagnose MS kreeg, veranderde zijn leven compleet. Hij werd depressief, kreeg een drankprobleem en raakte alles kwijt. Toen hij zijn dieptepunt bereikt had, overwon hij door een positieve mindset zijn depressie en keerde hij zijn leven om.

Wat begon als het delen van ervaringen op Facebook, mondde uit in het schrijven van een krachtig verhaal over het omgaan met de ziekte MS. Winston beschrijft in het nieuwe boek Mijn strijd tegen MS – ‘Wanneer het leven andere plannen met je heeft’ hoe hij niet simpelweg overleeft, maar juist leeft. Door middel van openhartige beschrijvingen, waarbij de rauwe emoties van de pagina’s spatten, weet Winston de lezer op een sterke manier te raken.

Niet alleen Winstons daadkrachtige houding is een terugkerend thema in het boek, maar ook zijn eigen Surinaamse achtergrond. Het boek roept dan ook niet alleen herkenning op bij anderen met MS, maar ook erkenning bij lezers zonder de ziekte. Dit hoopvolle ervaringsverhaal wordt op vrijdag 16 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Van zelfverzekerd naar onzeker. Zo heb je alles, zo heb je niets meer. Een chronische ziekte pakt meer van je af dan alleen je gezondheid. Binnen vijf jaar rolstoelafhankelijk was de voorspelling. Winston werd depressief, had een drankprobleem, was blut en raakte alles kwijt. Hij voelde zich waardeloos omdat zijn leven achteruit ging en hij het gevoel had, dat hij geen deel meer uitmaakte van de maatschappij. Nadat Winston zijn dieptepunt had bereikt, overwon hij zijn depressie. Met een positieve mindset, doorzettingsvermogen en wilskracht wist hij uiteindelijk vriend en vijand te verbazen. Winston heeft MS, maar MS heeft Winston niet.

Over de auteur

Winston Carrilho (1970) lijdt sinds 2005 aan de chronische ziekte Multiple Sclerose, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Nadat hij in 2006 voor de eerste keer in een rolstoel kwam, volgde een jarenlange depressie. Winston raakte zijn baan, zijn huis, zijn gezin en zichzelf kwijt. In 2015 bereikte hij opnieuw een dieptepunt, maar wist toen uit het diepe dal te klimmen om uiteindelijk de inspirator te worden die hij nu is. Winston wil alles uit het leven halen. Hij wil zijn doelen bereiken, ook al kost het hem, door de MS (waaronder cognitieve problemen), heel veel kracht en energie. Een boek schrijven was één van Winstons doelen en dat is goed gelukt!

Boekgegevens

Titel: Mijn strijd tegen MS – ‘Wanneer het leven andere plannen met je heeft’
Auteur: Winston Steven Carrilho
Verschijningsdatum: 16-02-2024
ISBN: 9789464897982
Prijs: €18,99, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België
Uitvoering: paperback
pagina’s: 106