Laden Evenementen

Tijdens de cultuurmarkt op 7 juli 2024 op het Marktplein zal om 12.00 uur de “Amstelland Collectie” – de boekenkast met lokale auteurs-  feestelijk in gebruik worden genomen.

De boekenkast is een initiatief van het BSPU dat meteen vanuit de bieb toegejuicht werd. Er wordt veel geschreven in onze gemeente. En uitgegeven ook. Wilt u eens lezen wat er zoal door uw buren geschreven wordt? Als lid van de bibliotheek kunt u eenvoudig ook hún boeken lenen. Laat u verrassen! Het BSPU staat met een kraam bij de ingang van de bieb.

Start Cultuurmarkt:

10.30 – 11.30 uur       optreden in de tent t.o. de bibliotheek van gospelkoor G-Roots
11.30 – 12.00 uur       optreden van de Uithoornse zangeres NinaLynn

Om 12.00 uur opent burgemeester Heiliegers de Cultuurmarkt met een toespraakje in de tent op het water. Meteen daarna start ons binnenprogramma in de bibliotheek:

12.15 – 12.30 uur: feestelijke ingebruikneming van de boekenkast door Anton Furnee, programmeur bibliotheek Amstelland en Ben Voorend, oprichter BSPU
12.30 – 12.45 uur: Ineke Siegers leest voor uit Het coronavirus (met gitaarbegeleiding)
12.45 – 12.55 uur: Monica Haak leest voor uit Donkere wolken vol confetti 
13.00 uur: Joeri Veul schreef het boek HOOFDgerechten met gezonde recepten speciaal voor de hersenen. Hij deelt hapjes uit en vertelt over zijn boek bij de BSPU-kraam.

Aanvankelijk stonden ook de volgende auteurs gepland, maar helaas laat het totale programma deze zondag dat niet toe. Het BSPU kan nu nog niet aangeven hoe de bijdragen van beide auteurs vormgegeven kan worden.
12.40 – 12.55 uur: Chris Treffers vertelt over zijn foto’s uit Stimulii, vrouwenportretten die spreken*
12.55 – 13.10 uur: Berthe Rosette Brandeis leest voor en vertelt uit Freddy, brieven uit de onderduik**

*We hebben een speaker en microfoons tot onze beschikking. Chris Treffers zal bij de BSPU-kraam buiten te vinden zijn. Mogelijk dat er buiten voorgedragen kan worden. En ook de kinderruimte achterin de bibliotheek is een deel van de middag beschikbaar. Misschien kunnen we daar iets doen.

**Berthe Rosette Brandeis ontmoet belangstellenden graag bij de BSPU-kraam om over “Freddy” te vertellen. Zij is in elk geval aanwezig van 13.15 – 14.00 uur.

Na afloop is er gelegenheid om met de auteurs te praten of uw vragen te stellen bij de kraam van het BSPU. Daar treft u overigens nog meer schrijvers uit de gemeente met hun boeken, onder wie Jolanda Koppenol, Esther van der Klis, Winston Steven Carrilho. Kom kijken en stel u op de hoogte van de diversiteit aan auteurs in onze gemeente.

 

Het delen van dit evenement stellen wij zeer op prijs!

Ga naar de bovenkant