Boekpresentatie: Jacobine van den Hoek

Op zondag 25 september om 15.00 uur komt Jacobine haar boeken presenteren!
Ze wordt geïnterviewd, dus het wordt een boeiende middag! Nadien signeert ze persoonlijk haar boeken; er is ook gelegenheid met een drankje na te praten.

Aanmelding: stuur een e-mail naar connyvos-schouten@hotmail.com
Duur: 15.00-16.30 uur (duur 1,5 uur). PS. De zaal sluit om circa 17.00 uur.
Entree: € 3,- incl. een consumptie (koffie of thee)
Locatie: Gebouw De Kuyper, Kuyperlaan 50 (achter Het Duet)

De tweede roman van Jacobine van den Hoek De roos van Napoleon ligt sinds februari (2022) in de winkels. Een boek over Joséphine, de eerste vrouw van Napoleon Bonaparte; hoe lotsverbondenheid twee mensen bij elkaar brengt. Ze  debuteerde in 2019 met Zondebok, een roman over een 16e-eeuws waargebeurd verhaal in Amsterdam

Wekelijks schrijft ze een column in het Amstelveens Nieuwsblad, geeft lezingen en organiseert culturele evenementen. Ze woont met haar gezin in Amstelveen.

WIE IS JACOBINE?
Op haar website (https://www.jacobinevandenhoek.nl/over-mij) staat te lezen hoe Jacobine schrijver is geworden en wat ze vóór die tijd deed. Een hele ommekeer voor haar, dat is duidelijk.

Hoe ben je begonnen? – (bron: website van Jacobine)
Ik begon in 2014, eerst schreef ik een dag in de week, later werden dat er twee. Vanaf 2015 mocht ik voor het Amstelveens Nieuwsblad de wekelijkse column schrijven. Daardoor werd ik gedwongen mijn ‘schrijfspier’ te gebruiken. Voor mijn eerste manuscript volgde ik een workshop bij auteur Simone van der Vlugt en sindsdien volgt ze mij in mijn schrijfproces. Mijn eerste manuscript werd afgewezen en ook het tweede werd niet gelijk geaccepteerd door een uitgever. Ik schreef stug door, leerde het boekenvak beter kennen en sprak met mensen over schrijven. Uiteindelijk werd mijn manuscript uit de zogenaamde ‘slushpile’ van uitgeverij Mozaïek gevist en werd mijn debuut, Zondebok, in april 2019 uitgegeven. Drie jaar later toonde uitgeverij HarperCollins Holland interesse in mij en mijn derde boek: De roos van Napoleon.”

Foto Jacobine: Tammy van Nerum (copyright)