Roman ‘De roos van Napoleon’

Op zondag 25 september van 15.00-16.30 uur komt Jacobine haar nieuwe boek presenteren: ‘De roos van Napoleon’. Een prachtige historische roman met lovende kritieken en uitstekende recensies.

Ze wordt geïnterviewd, dus het wordt een boeiende middag! Nadien signeert ze persoonlijk haar boek. Er is ook gelegenheid na te praten, onder het genot van een drankje.

De tweede roman van Jacobine ligt sinds februari 2022 in de winkels. Het gaat over Joséphine, de eerste vrouw van Napoleon Bonaparte. Over hoe lotsverbondenheid twee mensen bij elkaar brengt. Jacobine debuteerde in 2019 met Zondebok, een roman over een 16e-eeuws waargebeurd verhaal in Amsterdam

Wie is Jacobine?
Wekelijks schrijft Jacobine een column in het Amstelveens Nieuwsblad, ze geeft lezingen en organiseert culturele evenementen. Ze woont met haar gezin in Amstelveen.

Op haar website (https://www.jacobinevandenhoek.nl/over-mij) stelt Jacobine zich voor. Hoe ze schrijver is geworden en wat ze vóór die tijd deed. Een hele ommekeer voor haar, dat is duidelijk.

CITAAT:
“Hoe ben je begonnen? – (bron: website van Jacobine van den Hoek)
Ik begon in 2014, eerst schreef ik een dag in de week, later werden dat er twee. Vanaf 2015 mocht ik voor het Amstelveens Nieuwsblad de wekelijkse column schrijven. Daardoor werd ik gedwongen mijn ‘schrijfspier’ te gebruiken. Voor mijn eerste manuscript volgde ik een workshop bij auteur Simone van der Vlugt en sindsdien volgt ze mij in mijn schrijfproces. Mijn eerste manuscript werd afgewezen en ook het tweede werd niet gelijk geaccepteerd door een uitgever. Ik schreef stug door, leerde het boekenvak beter kennen en sprak met mensen over schrijven. Uiteindelijk werd mijn manuscript uit de zogenaamde ‘slushpile’ van uitgeverij Mozaïek gevist en werd mijn debuut, Zondebok, in april 2019 uitgegeven. Drie jaar later toonde uitgeverij HarperCollins Holland interesse in mij en mijn derde boek: De roos van Napoleon.”

Aanmelding
Stuur een e-mail naar: connyvos-schouten@hotmail.com. De entreeprijs bedraagt € 5,- incl. een consumptie (koffie of thee) en een Napoleontische verrassing! Locatie: restaurant Sjiek aan de Amstel, Marktplein 11, Uithoorn.

Fotorechten: Tammy van Nerum, foto Jacobine van den Hoek