Paul Snijders (schrijver)

Paul Snijders (Amsterdam, 1947,) slavist, werkte na de afronding van zijn academische studies Slavische taal- en letterkunde en Massacommunicatie  bij antiquariaat Martinus Nijhoff in Den Haag en als sales director bij Elsevier Science in Amsterdam. Hij was docent Duits en verdiept zich sinds zijn studiejaren in de schriftelijke nalatenschap van de Russische schilder Kazimir Malevich.

Na de publicaties van ‘De Spindraad’ (Sweek Rotterdam, 2019) en ‘Ontmoetingen in transit’(Pachinco Publishin Uithoorn, 2020) is begin 2022 zijn derde script ‘Vervagende silhouetten’ voltooid, een bundel van 64 korte verhalen. In een mix van fictie, non-fictie en bewerkingen van beide trekt een bonte rij mensen voorbij die iets meemaken in merkwaardige situaties, op onverwachte momenten en wonderlijke plaatsen. Van Andorra en Amsterdam tot Shanghai en Salt Lake City. Van Rovaniemi en Frankfurt tot Portofino en Bahía. Wat zich werkelijk heeft afgespeeld, blijft in veel verhalen raadselachtig en toch lijkt alles waarheidsgetrouw. Ergens op de achtergrond als waarnemer en soms als dramatis persona is doorgaans de auteur aanwezig. Altijd zijn de ontmoetingen tussen de personages onbestendig en van voorbijgaande aard, zoals het hoort in het leven. Uiteindelijk laat men elkaar los en vervagen alle beelden.  
Ga naar de pagina met een leesfragment (een bestand met verhalen): klik hier.

De gebeurtenissen, die inhoudelijk los staan van elkaar, volgen een chronologische lijn maar tezamen vertellen ze een gefragmenteerde levenscyclus van de auteur zelf. Een gecamoufleerde autobiobiografie waarvoor een uitgever wordt gezocht.

Voor meer achtergronden over en informatie door de auteur, zie www.papub.nl. Snijders woont sinds 1985 in Uithoorn.

Paul Snijders, schrijver