Laatste nieuws Schrijverscafé

2 augustus 2022 Op dinsdag 2 augustus van 19.30-21.30 uur is er weer een Schrijverscafé!
Graag even vooraf aanmelden bij Ben Voorend. Dit is de éérste keer dat we elkaar gaan treffen in de nieuwe bibliotheek van Uithoorn!

5 juli 2022 Op 5 juli van 19.30 – 21.30 is er weer een Schrijverscafé!
Meld je via de mail aan bij Ben Voorend! Ook als je een keer wil meekijken. De locatie is nog één keer in de huidige bibliotheek in de Dorpsstraat.
(PS. De nieuwe bibliotheek in gebouw De Rede, Marktplein 65, wordt op 29 juli geopend. De feestelijke opening is op 3 en 4 september. Het zit er dus in dat we de volgende keer op deze nieuwe plek bij elkaar komen!

28 juni 2022 Op 28 juni van 19.30-21.30 uur is er weer een Schrijverscafé!
Meld je gerust aan, mail Ben Voorend! Wees er snel bij, want VOL=VOL.
De locatie is de huidige bibliotheek in de Dorpsstraat.

24 mei 2022 Op 24 mei om 19.30 is er weer een Schrijverscafé!
Er zijn weer twee plaatsen vrijgekomen! Wees er dus snel bij, VOL=VOL.

19 april 2022 Update: VOL – op 19 april om 19.30 weer een Schrijverscafé!
Met een gezellige groep van 6 personen gaat Ben weer 2 uurtjes van start. De schrijfopdrachten zijn alweer verspreid en beschikbaar voor de deelnemers.

15 maart 2022 Update: VOL – Het Schrijverscafé gaat weer open
We mogen weer! Iedereen die zich snel aanmeldt kan nog meedoen in de bibliotheek in de Dorpsstraat, Uithoorn. Ook voor een introductie kunt u zich aanmelden. Neem contact op met Ben Voorend en stuur een mail naar: schrijverscaféuithoorn@hotmail.com

30 november 2021 Update: AFGELAST – Schrijverscafé van 30 november
Wegens de nieuwe coronamaatregelen die gelden sinds zondag 29 november kan het Schrijverscafé voorlopig (’s avonds) niet doorgaan. Ben Voorend zoekt inmiddels met de deelnemers naar alternatieven, zoals met elkaar online gaan.

30 november 2021 Update: VOL – Schrijverscafé op 30 november
Aanmelden kan altijd voor het Schrijverscafé. Bij voldoende interesse start Ben Voorend met extra bijeenkomsten. Hij zal daarover zeker contact opnemen.

5 november 2021 Verslag Schrijverscafé van 26 oktober jl.
Dinsdagavond 26 oktober, de eerste schrijfsessie van het schrijverscafé. Twee deelnemers bleken verhinderd, dus waren we met z’n zevenen, zes vrouwen en ik. Maar qua leeftijd was de groep heel divers: van 19 tot 67.

Zeven mensen die elkaar niet kennen. Het voorstelrondje verliep al snel geanimeerd. Ieder had een eigen doel voor ogen en ieder was erg gemotiveerd en nieuwsgierig naar wat deze eerste bijeenkomst zou brengen.

Verschil in schrijfniveau was minimaal. Na een losse schrijfoefening en een uiteenzetting over het belang van het wegstrepen van (overbodige) woorden konden de deelnemers zich buigen over de sixpack stories (verhalen van zes woorden), waarvan de bekendste wel wordt toegeschreven aan Hemingway: For sale: baby shoes, never worn. Deze zes woorden vertellen feitelijk een dramatisch verhaal. Toen was het de kunst om er zelf een te bedenken. Met opmerkelijke resultaten!

Na een uitleg over het principe van ‘show, don’t tell’, de noodzaak om in de gaten te houden vanuit welk perspectief je schrijft en het belang van goed observeren werd de bijeenkomst afgesloten met een bespreking van ‘Ikjes’, korte verhaaltjes tot 120 woorden in de NRC.

Voor de volgende bijeenkomst op 30 november schrijven de deelnemers ieder enkele sixpack stories en twee Ikjes.
Ik kijk uit naar die verhalen.

Ben Voorend
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

6 oktober 2021 VOLGEBOEKT!
Het 1e Schrijverscafé op 26 oktober is inmiddels volgeboekt! Ben Voorend gaat van start met negen schrijflustigen, die ons hebben weten te vinden. Wij zijn daar erg blij mee. Hou de agenda bij de hand, want binnenkort melden wij nieuwe data voor het Schrijverscafé.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

29 september 2021 Schrijverscafé 26 oktober 2021
Ben Voorend begint in de herfst met het 1e Schrijverscafé.
Je kunt erbij zijn en kijken of het iets is voor je. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Meld je snel aan, want er kunnen maar 10 personen meedoen.

En wat leuk is: Bibliotheek Amstelland ondersteunt onze agenda. Op de website van Bibliotheek Amstelland lees je alles over mooie evenementen, zoals ook die van BSPU zodra die plaatsvinden in de BIEB Uithoorn. Zie bijvoorbeeld ons Schrijverscafé op 26 oktober: klik hier.

Wil je meedoen? Meld je dan snel aan bij Ben (zie bij contact) voor het Schrijverscafé op 26 oktober om 19.30 uur in de Bibliotheek van Uithoorn. Zonder aanmelding helaas geen deelname mogelijk.

Heel graag tot ziens!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

frog, holder, ballpoint pen-1446239.jpg