Eric Cremers (schrijver)

Eric Cremers (Maastricht, 1953) werkte 28 jaar als docent in de kunstvakken aan het Alkwin Kollege in Uithoorn. In 2012 emigreerde hij met zijn vrouw naar het Caribische eiland Bonaire. Daar is hij sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. Daarnaast schrijft hij spannende verhalen in de categorie fantasy.  In 2021 debuteerde hij op Bonaire met  het boek ‘Keerpunt op de Cariben.’ Daarin verhaalt hij over de eerste maanden op Bonaire en over een medische uitzending naar Nederland, jaren later.

Zijn eerste fantasy boek ‘Het Gemis’ vertelt het verhaal over Donne Duifhuis die, moe van de dagelijkse sleur van zijn bestaan, een in zijn dorp onbekende wereld intrekt. In die wereld is niets hetzelfde als in de hem bekende wereld. Hij loopt tegen bijzondere personen en vreemde verschijnselen aan, waardoor hij zich constant moet aanpassen.
Ga naar de pagina voor een leesfragment: klik hier.

Met dit boek hoopt Cremers mensen meer bewust te maken van het feit dat normen, waarden en cultuur erg kunnen verschillen als je in jou nog onbekende gebieden komt of als je mensen uit die gebieden treft. Dat bewustzijn zou in het beste geval discriminatie, homohaat en seksisme kunnen verminderen.

‘Het Gemis’ kent al drie vervolgverhalen, die ieder apart gelezen kunnen worden. Als het eerste boek aanslaat, worden ook de vervolgen uitgebracht.

Voor meer informatie over ‘Het Gemis’: www.spannendefantasy.nl
Voor meer informatie over Cremers’ kunst: www.ericcremers.exto.nl

Eric Cremers, schrijver