Inspiratiesessies ‘Schilderen met woorden’

Zie voor meer informatie op de hoofdpagina van de dichtershoek.

20 september en 18 oktober 2022 – Inspiratiesessies van 19.30-21.30 met Peter Borghaerts, dorpsdichter Uithoorn en Amanda ten Cate, dichter uit Amstelveen. De locatie is vanaf nu: de nieuwe bibliotheek in gebouw De Rede, Marktplein 65.

1 juli 2022 – Het BSPU start na de zomer met een Dichtershoek o.l.v. dorpsdichter Peter Borghaerts en Amanda ten Cate. Let op aankondigingen in de media.

22 maart 2022 – Om de Dichtershoek meer bekendheid te geven hebben Amanda ten Cate en Ben Voorend de hulp ingeroepen van Peter Borghaerts, de dorpsdichter van Uithoorn. Hou onze website in de gaten!

17 februari 2022 – We mogen weer! Op zondag 6 maart om 15.00 uur opent Amanda haar Dichtershoek in de bibliotheek in de Dorpsstraat. Mis het niet! Wel van tevoren aanmelden via: Schrijverscaféuithoorn@hotmail.com.

5 januari 2022 – Poëzie is springlevend, ondanks het stoffige imago. Onder jongeren is vooral het Spoken Word heel populair sinds het optreden van Amanda Gorman tijdens de inauguratie van Joe Biden. Poëzie kent vele kanten en vormen en hoe leuk is het om met gelijkgestemden hierover te sparren en te oefenen? Dit kan nu in Uithoorn!
Vanaf 16 januari 2022 (onder voorbehoud i.v.m. mogelijke verlenging van de lockdown) organiseert Boek- en schrijfplatform Uithoorn maandelijks “De poëziehoek.” Onder leiding van Ben Voorend, Amanda ten Cate en mettertijd de gloednieuwe dorpsdichter in ons midden gaan wij in de bibliotheek Uithoorn zondags van 15:00 tot 17:00 met elkaar en individueel werken aan gedichten. Het doel (wat wil je zeggen?), de elementen (welk rijm of geen rijm?) en zo meer. Je hoeft geen ervaren dichter te zijn, integendeel: iedereen is welkom, zolang het je maar leuk lijkt om te leren of uit te voeren. De meer ervaren poëten kunnen eventueel de beginnende poëten helpen waar behoefte hieraan is. Kortom een gezellige middag met gelijkgestemden.

Meer informatie vind je bij Dichtershoek, ook over het aanmelden. Je kunt ook bellen met Ben Voorend, zie Contact.
o-o-o-o-o-o